Туреччина морем через Бердянськ готова вивезти поранених та загиблих у Маріуполі – Зеленський

Читать на русском
Туреччина згодна вивезти поранених та загиблих у Маріуполі, але лише з порту у Бердянську. До самого Маріуполя підібратися неможливо.
president.gov.ua

Туреччина підтверджує свою готовність вивезти поранених та загиблих у місті Маріуполь, але лише з порту у Бердянську. До самого Маріуполя підібратися неможливо.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у інтерв'ю українським журналістам у вівторок, 5 квітня.

У порту Маріуполя тоне обстріляне військовими рф іноземне судноУ порту Маріуполя зараз тоне корабель під прапором Домініканської Республіки після обстрілу росії.

«Туреччина готова сьогодні вивезти на кораблях поранених і вбитих, їх перевезти з Бердянська. До Маріуполя підійти неможливо, ми не дамо цієї можливості. Тобто до Бердянська треба, щоби це все доїхало. У нас інфраструктура готова, щоб вивезти поранених та загиблих. Ми чекаємо на погодження від путіна», - заявив Зеленський.

Він додав, що результат має бути найближчими днями. Проте остаточне рішення ухвалює російський президент Володимир Путін.

Як відомо, зараз у заблокованому російськими окупантами Маріуполі без води, продуктів та електрики залишаються 130 тисяч цивільних.

Нагадаємо, міськрада Маріуполя попросила світ визнати злочини росії у місті геноцидом.

Президент Володимир Зеленський напередодні розповів про ситуацію із порятунком Маріуполя.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: