Голова МЗС Британії сьогодні приїде в Україну - що відомо про візит

Читать на русском
Очільниця британського МЗС обговорить з українским міністром Кулебою спільні заходи щодо стримування агресії Росії.
Укрінформ

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс сьогодні, 17 лютого, відвідає Київ на запрошення українського колеги Дмитра Кулеби. Вони мають обговорити стратегічне партнерство і безпеку.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

«17 лютого Державний секретар Великої Британії Ліз Трасс здійснить свій перший візит в Україну на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби», – йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що в ході візиту Трасс обговорить з Кулебою стратегічне партнерство Великої Британії та України, а також координацію подальших дій щодо зміцнення безпеки в Європі.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

Серед інших тем переговорів – спільні заходи щодо стримування агресії Росії та допомога Великої Британії щодо зміцнення обороноздатності України. Також планується обговорення кібербезпеки, торгівлі та інвестицій.

«Візит очільниці британського Форін Офісу спрямований на поглиблення відносин стратегічного партнерства між Україною та Сполученим Королівством, координацію подальших дій задля зміцнення безпеки на європейському континенті. Дмитро Кулеба та Ліз Трасс проведуть переговори щодо спільних заходів зі стримування РФ від подальшої агресії, практичної підтримки України з боку Сполученого Королівства у зміцненні обороноздатності нашої держави. Керівники зовнішньополітичних відомств обговорять широкий спектр питань стратегічного партнерства України та Великої Британії у безпековій сфері, включаючи кібербезпеку, а також в галузях торгівлі та інвестицій», – йдеться в анонсі зустрічі.

Нагадаємо, що візит Трасс мав відбутися на початку лютого, проте міністерка закордонних справ Великої Британії захворіла на коронавірус.

Раніше ми повідомляли, що Велика Британія не відправлятиме в Україну війська.

При цьому раніше посол України в Британії Вадим Пристайко стверджував, що якщо Росія зважиться на широкомасштабний наступ на Україну і російські війська вторгнуться на українські території, Україна буде просити Велику Британію про перекидання військ для допомоги в обороні українських кордонів.

Тим часом наступного тижня британські війська за наказом прем'єр-міністра Бориса Джонсона почнуть розгортання в Європі в рамках відповіді на російську загрозу, яка нависла над Україною та країнами Східної Європи. Планується масштабне розгортання британських наземних підрозділів, важкого озброєння, авіації та флоту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: