Пристайка можуть відкликати з Британії через його висловлювання про Україну та НАТО – ЗМІ

Читать на русском
У Києві обговорюють питання відкликання посла України у Великій Британії Вадима Пристайка через його слова про членство в НАТО. Рішення ухвалить президент.
Вадим ПристайкоФото: Anatolii Siryk / ZUMAPRESS.com / Global Look Press

У Києві обговорюють питання відкликання посла України у Великій Британії Вадима Пристайка. Причиною стали його заяви щодо можливої ​​відмови України від членства в НАТО.

Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на свої джерела.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

«Джерела в Міністерстві закордонних справ та офісі президента кажуть, що наразі невідомо, яке рішення ухвалить Київ. Все залежить від рішення президента Володимира Зеленського», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко на питання ведучого в інтерв'ю BBC Radio 5 Live припустив, що Україна може відмовитися від вступу до НАТО. Дипломат уточнив, що «з огляду на наявну загрозу» Україна могла б бути змушена піти на такий крок.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що ці слова Пристайка вирвані з контексту.

А британський заступник міністра оборони Джеймс Хіпі заявив, що Велика Британія підтримає будь-яке рішення України щодо відносин з НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: