Велика Британія підтримає будь-яке рішення України щодо НАТО – заступник міністра

Читать на русском
Велика Британія підтримає будь-яке рішення України щодо відносин з НАТО. Про це заявив британський заступник міністра оборони Джеймс Хіппі.
Reuters

Велика Британія підтримає будь-яке рішення України щодо відносин з НАТО. Про це в ефірі Sky News заявив британський заступник міністра оборони Джеймс Хіппі.

Як пише Reuters, Хіппі зазначив, що Велика Британія має добрі відносини з країнами, які не є членами НАТО.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

«Якщо Україна вирішить запропонувати не стати членом НАТО, ми підтримаємо це. Це вирішувати українцям», – сказав він.

Заступник міністра додав, що Лондон так само підтримає рішення України зберегти позицію щодо прагнення до членства в НАТО.

Раніше посол України у Великій Британії Вадим Пристайко припустив, що Україна може відмовитись від вступу в НАТО.

Пізніше у МЗС заявили, що ці слова вирвані з контексту. У відомстві наголосили, що «жодне рішення не може бути ухвалене всупереч Конституції України».

Нагадаємо, Альянс був створений у 1949 році. До нього входять 30 країн, напад на будь-яку з них означає напад одразу на усі.

Україна після початку російської агресії теж наполегливо домагається членства. У 2019 році в Конституції був закріплений стратегічний курс держави на членство в НАТО і ЄС. Які переваги дасть вступ в Альянс і які вимоги вже виконано – на відео «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: