Українська дипломатія працює в умовах «холодної війни» – МЗС

Читать на русском
Кулеба наголосив, що через безвідповідальні дії Росії останні кілька років Європа перебуває у ситуації найвищої напруги.
Кореспондент

Українська дипломатія зараз працює у режимі «холодної війни».

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час дискусії Україна-Франція у Французькому інституті міжнародних відносин.

Він також додав, що у той період світ кілька разів перебував на межі світової війни.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Кулеба наголосив, що через безвідповідальні дії Росії останні кілька років Європа перебуває у ситуації найвищої напруги.

Він додав, що старші покоління пам'ятають страшні часи «холодної війни». У той час світ кілька разів балансував на межі масштабного збройного конфлікту, а дипломати працювали практично без відпочинку, щоб уникнути нової світової війни.

«Сьогодні українська дипломатія працює саме у такому посиленому антикризовому режимі. На щастя, нам тепер вдається разом із партнерами утримувати ситуацію під контролем та тримати Росію у руслі дипломатії» - сказав Кулеба.

Раніше Кулеба озвучив мету України на зустрічі радників «нормандської четвірки».

Також нагадаємо, Кулеба оцінив загрозу вторгнення Росії в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: