Велика Британія не відправлятиме в Україну війська – МЗС Британії

Читать на русском
Варіант, що в разі російського вторгнення британські військові будуть воювати разом з українською армією проти агресора, вважається вкрай малоймовірним
Елізабет ТрассAP Photo

Велика Британія не відправлятиме свої військові підрозділи в Україну, якщо Росія почне збройне вторгнення на українську територію. Лондон допомагатиме Україні іншими способами.

Про це заявила міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трас, повідомляє УНІАН.

Британський мільярдер закликав бізнесменів об'єднатися проти РФБританський мільярдер, засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон, закликав бізнесменів об'єднатися проти РФ у зв'язку з можливим вторгненням Росії в Україну.

За словами глави британського МЗС, варіант, що в разі російського вторгнення британські військові будуть воювати разом з українською армією проти агресора, вважається вкрай малоймовірним. Лондон допомагатиме Україні іншими способами, які будуть в його можливостях, враховуючи, що з високою ймовірністю можна припустити підготовку російського нападу.

При цьому раніше посол України в Британії Вадим Пристайко стверджував, що якщо Росія зважиться на широкомасштабний наступ на Україну і російські війська вторгнуться на українські території, Україна буде просити Велику Британію про перекидання військ для допомоги в обороні українських кордонів.

Тим часом наступного тижня британські війська за наказом прем'єр-міністра Бориса Джонсона почнуть розгортання в Європі в рамках відповіді на російську загрозу, яка нависла над Україною та країнами Східної Європи. Планується масштабне розгортання британських наземних підрозділів, важкого озброєння, авіації та флоту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: