Голова МЗС відреагував на заяви РФ про відведення військ

Читать на русском
Україна повірить заявам РФ і в деескалацію лише тоді, коли побачить реальне відведення військовослужбовців та техніки від кордонів.
фото ЕП

Україна повірить заявам РФ і в деескалацію лише тоді, коли побачить реальне відведення військовослужбовців та техніки від своїх кордонів.

Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба у вівторок, 15 лютого, на брифінгу у Києві.

Війська РФ на кордоні: Зеленський пояснив, чому знімки з супутника не дають об'єктивної картиниВторгнення Росії. Президент України Володимир Зеленський заявив, що супутникові знімки не дають змоги оцінювати нарощування військ РФ.

«З РФ постійно звучать різні заяви, тому у нас є вже правило не «чуємо – тоді повіримо», а «побачимо – тоді повіримо». Побачимо відведення – повіримо у деескалацію», - сказав міністр.

За його словами, Україні вдалося стримати РФ від подальшого загострення ситуації.

«Нам вдалося з партнерами стримати РФ від будь-якого подальшого загострення. Сьогодні вже середина лютого, і ви бачите, що дипломатія продовжує працювати», - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні в Міноборони РФ заявили, що підрозділи Західного та Південного військових округів розпочинають повернення з навчань до пунктів базування.

Минулого тижня Україна зажадала від РФ протягом 48 годин дати роз'яснення щодо військової діяльності біля кордонів та у тимчасово окупованому Криму в рамках Віденського документа.

Кулеба також заявляв, що активна дипломатія стримує агресивні наміри Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: