Посол Британії та представник ЄС не евакуюватимуться з Києва

Читать на русском
Посол Британії Мелінда Сіммонс та Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявили, що залишаються в Україні.
EEFund_Ukraine / Twitter

Посол Британії Мелінда Сіммонс та Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявили, що залишаються в Україні та не планують евакуюватися на заклик ЄС.

Про це у суботу, 12 лютого, вони написали на своїх сторінках у Twitter.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Британський посол повідомила, що вона та основна команда співробітників посольства продовжують роботу у Києві. Відповідна заява була опублікована після поширення рекомендації для громадян Британії в Україні негайно виїжджати із країни.

«Я залишаюся у Києві та продовжу працювати тут з основною командою. Посольство продовжує роботу», – написала Мелінда Сіммонс.

Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас також заявив, що залишається у Києві, незважаючи на повідомлення про те, що Євросоюз евакуює частину своїх дипломатів із країни.

«Я повторюю: я залишаюся в Україні», - написав він у Twitter.

Маасікас уточнив, що зробив цей запис у відповідь на недостовірні новини, що з'явилися у ЗМІ. Які саме дипломат не уточнив.

Нагадаємо, напередодні президент США Джо Байден та Держдеп ультимативно зажадали від громадян США негайно покинути Україну

Пізніше ще дві країни закликали громадян залишити Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: