Пристайко припустив відмову України від вступу до НАТО, у МЗС відреагували

Читать на русском
Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко припустив, що Україна може відмовитись від вступу в НАТО. У МЗС заявили, що ці слова вирвані з контексту.
Фото - ОПУ.

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко припустив, що Україна може відмовитись від вступу в НАТО. У МЗС заявили, що ці слова вирвані з контексту.

На запитання ведучого, в інтерв'ю BBC Radio 5 Live, чи може Україна розглянути варіант не вступати в НАТО, Пристайко відповів: «Ми могли б». Дипломат уточнив, що «враховуючи ту загрозу, яка є», Україна могла б бути вимушеною піти на такий крок.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Як роз'яснив у Facebook спікер МЗС України Олег Ніколенко:

«Слова посла України у Великій Британії Вадима Пристайка про те, що Україна нібито готова розглянути відмову від членства в НАТО задля запобігання війні з Росією вирвані з контексту. Безумовно, заради миру і збереження життів наших громадян Україна готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями. Водночас посол Пристайко слушно зазначив в інтерв'ю, що перспектива членства в НАТО закріплена в Конституції України, але Україна наразі не є членом НАТО чи іншого безпекового альянсу. Тож ключовим для нашої країни стає питання гарантій безпеки».

У МЗС наголосили, що «жодне рішення не може бути ухвалене всупереч Конституції України».

Раніше у Кремлі заявили, що Україні не слід приєднуватись до Північноатлантичного Альянсу, адже вона до цього не готова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: