Вірогідність вторгнення Росії в Україну залишається – Міноборони Британії

Читать на русском
Незважаючи на заяви РФ про відведення частини її військ від кордону, її вторгнення в Україну досі залишається можливим.
Luka Dakskobler / Keystone Press Agency / Global Look Press

Незважаючи на заяви РФ про відведення частини її військ від кордону, її вторгнення в Україну досі залишається можливим.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в ефірі телеканалу Sky News.

Ризик вторгнення Росії: як Україна може використати ситуацію для покращення відносин зі СШАЗагроза вторгнення Росії може допомогти Україні поглибити двосторонню співпрацю зі США, особливо у сфері безпеки.

За словами Воллеса, Москва хоче змінити відносини між НАТО та Україною та робить це, загрожуючи вторгненням. Він наголосив: дані розвідки свідчать, що в Росії на кордоні з Україною сконцентровано 60% усієї сухопутної бойової могутності та «значна флотилія» на морі, тобто Україна оточена «досить великими силами».

«Судіть на власні очі масштаби розгортання Росією військ на кордонах України та всі прес-конференції, які проводив президент Володимир Путін… З погляду України, вони оточені дуже великими силами підготовлених військ. Я думаю, що це продовжується, вони не здали назад», - сказав глава Міноборони Британії.

Воллес додав, що заяви Росії про повернення на бази частини її військових ще не є ознакою деескалації з огляду на розгортання польових шпиталів.

Нагадаємо, 15 лютого в Міноборони РФ оголосили про повернення на бази військових Західного та Південного округів. 16 лютого в Росії заявили, що відвели частину військ із окупованого Криму.

В Україні заявили, що врахували усі можливі сценарії ескалації конфлікту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: