Зеленський кличе Байдена приїхати в Україну, але Байден намагатиметься ухилитися – CNN

Читать на русском
Зеленський висунув конкретні пропозиції щодо зниження російської загрози та пояснив, які дії повинні зробити США
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час розмови 13 лютого з президентом США Джозефом Байденом наполегливо запропонував останньому приїхати в Україну з візитом, щоб знизити напруженість навколо України.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на власні джерела.

Розбуджені та стривожені. Колонка Леоніда ШвецяЗусиллями Росії, що втратила береги, і Україна починає все більше сприйматися на Заході якщо не як частина Європи, то як країна, від добробуту якої Європа безпосередньо залежить.

Так, джерело серед українських чиновників розповіло телеканалу, що Зеленський висунув конкретні пропозиції щодо зниження російської загрози та пояснив, що повинні зробити США. Зокрема, військова допомога Україні повинна бути збільшена, з передачею більш сучасного озброєння для Збройних сил України.

Також Україна потребує сильної економічної підтримки. Крім того, Байдену варто було б 16 лютого, в передбачуваний день вторгнення Росії, відвідати Україну з візитом, щоб знизити напруженість.

Джерело телеканалу в адміністрації США сказало, що поїздка Байдена малоймовірна і що президент США постарається під усіма можливими приводами уникнути цього візиту.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, що 11 лютого президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів. А інформаційне агентство Bloomberg назвало датою вторгнення 15 лютого - на підставі слів анонімних джерел з Білого дому.

У ЦРУ з думкою Білого дому і видання, в публікації якого Росія вже одного разу «вторглася в Україну», виявилися не згодні та «призначили» російське вторгнення в Україну на 16 лютого.

При цьому, в США готові впроваджувати якісь санкції проти Росії тільки в тому випадку, якщо Москва вирішить здійснити вторгнення в Україну. Немає вторгнення - немає санкцій. Американських громадян закликали терміново тікати з України, а співробітники посольства США, які ще не евакуювалися з України, переїжджають працювати до Львова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: