Вторгнення РФ: Латвія заявила про готовність прийняти біженців з України

Читать на русском
Раніше МЗС Латвії закликало громадян Латвії найближчим часом залишити Україну та закликало відмовитися від поїздок до України найближчим часом.
Leopolis.news

Міністерство внутрішніх справ Латвії підготувало план на випадок прибуття великої кількості біженців з України у разі воєнного конфлікту.

Про це повідомляє національне телерадіомовлення LSM.

Згідно зі словами міністра Голубєвої, відомство вже розробило план та передало для оцінки іншим міністерствам. Вона вважає, що зараз не варто фокусуватися на числах, скільки Латвія могла б прийняти, однак має бути зрозумілим, де і як розмістити до 10 000 осіб.

«Цей план існує вже якийсь час, але зараз важливо розуміти, що Україна має специфічні обставини. По-перше, вона має безвізовий режим з Євросоюзом. По-друге, наші жителі обґрунтовано підтримують прагнення України зміцнити незалежність своєї країни та територіальну цілісність. Це означає, що з великим розумінням поставляться до необхідності прийняти частину українських біженців, якщо, не дай Боже, станеться війна», - сказала Голубєва на латвійському радіо.

Раніше МЗС Латвії закликало громадян Латвії найближчим часом залишити Україну. Як зазначили у міністерстві, для виїзду з України можна використати будь-який з найдоступніших безпечних видів транспорту — повітряні чи наземні маршрути, які ведуть до країн ЄС чи НАТО чи через них.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Водночас, латвійське МЗС закликає відмовитися від поїздок до України найближчим часом.

Нагадаємо, що у Туреччині заявили, що мають дані, які спростовують вторгнення РФ в Україну.

Раніше у Литві заявили, що готові прийняти українських біженців у разі нападу Росії.

Також нагадаємо, що на тлі загрози вторгнення РФ посол Німеччини заявила, що залишається в Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: