В Угорщині стурбовані можливим напливом українських біженців у разі вторгнення РФ

Читать на русском
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що в інтересах Угорщини уникнути війни, яка, за його словами, призведе до хвилі українських біженців до країни.
Фото a-tv.md

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що в інтересах Угорщини уникнути війни, яка, за його словами, призведе до хвилі українських біженців до країни.

Про це повідомляє Голос Америки.

Відомо, що Орбан закликав до мирного врегулювання зростаючої напруженості в Європі, викликаної побоюваннями можливого російського військового вторгнення в Україну. Він закликав до вирішення напруженості дипломатичним шляхом та додав, що виступає проти планів Європейського Союзу щодо введення санкцій щодо Росії.

«Про санкції, каральну політику, повчання або будь-який інший вид зарозумілості з боку великих держав не може бути й мови», – наголосив він.

Нагадаємо, у Литві сподіватися на дипломатичне вирішення напруженості між Україною та Росією. Однак у разі нападу вони готові прийняти біженців з України.

Влада Румунії також готується прийняти біженців із України у разі відкритого вторгнення Росії.

Міністерство внутрішніх справ Латвії підготувало план на випадок прибуття великої кількості біженців з України у разі воєнного конфлікту.

У Польщі вважають, що якщо дійде до війни, то на кордоні можна чекати на хвилю до мільйона біженців з України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: