У США, як і раніше, відмовляються впроваджувати превентивні санкції проти Росії

Читать на русском
Радник з нацбезпеки Салліван обґрунтував коливання США в питанні впровадження санкцій проти Росії думкою президента Джозефа Байдена
Джейк СалліванReuters

У США готові вводити якісь санкції проти Росії тільки в тому випадку, якщо Москва вирішить здійснити вторгнення в Україну. Немає вторгнення - немає санкцій.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє американський телеканал CNBC.

Так, Салліван в черговий раз повторив, що США і їх союзники, безумовно, готові до того, щоб «рішуче відреагувати» у разі військової агресії РФ проти України, за допомогою цілого ряду дій, наприклад, жорсткими економічними санкціями та посиленням сил НАТО, але тільки в разі, якщо почнеться відкрите збройне вторгнення Росії в Україну.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

«Якщо Росія продовжить діяти, її Довгострокова міць і вплив будуть зменшені, а не посилені вторгненням... Росія зіткнеться з більш рішучою трансатлантичною спільнотою. Їй доведеться піти на додаткові поступки Китаю. Вона зіткнеться з масовим тиском на свою економіку та експортним контролем, що підірве її військово-промислову базу, і зіткнеться з хвилею засудження з усього світу» - сказав він.

Салліван обґрунтував коливання США в питанні введення санкцій проти Росії думкою президента Джозефа Байдена, який вважає, що санкції повинні бути тільки інструментом стримування РФ і тільки в тому випадку, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Нагадаємо, що 11 лютого президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів. А інформаційне агентство Bloomberg назвало датою вторгнення 15 лютого - на підставі слів анонімних джерел з Білого дому.

У ЦРУ з думкою Білого дому і видання, з легкої руки якого Росія вже одного разу «вдерлася в Україну», виявилися не згодні та «призначили» російське вторгнення в Україну на 16 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: