Посольство США евакуюється до Львова – ЗМІ

Читать на русском
Водночас в США не можуть сказати, коли відновиться робота посольства в Києві. Основна команда посольства працюватиме у Львові
Посольство США в Украинеvisaglobal.com.ua

Співробітники посольства США, які ще не евакуювалися з України, переїжджають працювати до Львова. Рішення про перенесення посольства до Львова було прийнято в терміновому порядку і без попередніх попереджень, як відповідь на зміну ситуації з безпекою.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на власне анонімне джерело з дипломатичної служби США.

«Це тимчасове рішення, команда посольства повернеться до Києва, як тільки це дозволить ситуація безпеки» - заявило джерело виданню.

Не час панікувати: про що свідчить відкликання США та Британією частини працівників посольствПолітолог пояснив, про що може свідчити відкликання США та Британією частини працівників посольств.

Водночас в США не можуть сказати, коли відновиться робота посольства в Києві. Основна команда посольства працюватиме у Львові. Повірена у справах США Христина Квін також перебазується до Львова. При цьому будівля посольства в Києві залишається під наглядом технічного персоналу.

Нагадаємо, 12 лютого стало відомо, що Німеччина скорочує персонал посольства в Києві, але залишає його відкритим, при цьому також переносить генконсульство з Дніпра до Львова.

13 лютого посольство Канади в Україні тимчасово перенесло роботу до Львова. Дипломатичне представництво в Києві тимчасово припиняє роботу через велику загрозу російського вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: