У ЦРУ не зійшлися на думці з Білим домом і назвали іншу дату нападу РФ на Україну – Spiegel

Читать на русском
Є думка про те, що США навмисно поширюють таку інформацію, щоб зірвати російські плани вторгнення - за умови, що ці плани дійсно існують
ЦРУ СШАCentral Intelligence Agency

У спецслужбах США є своя думка щодо дати нападу Росії на Україну. Там називають інший день - 16 лютого, що відрізняється від дати можливого нападу РФ на Україну, яку озвучили в Білому домі.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel з посиланням на дані Центрального розвідувального управління, а також анонімних джерел зі складу Армії США, які позиціюють себе, як інформовані.

Так, джерела заявили виданню, що ЦРУ та армія США повідомили адміністрацію і лідерів НАТО про те, що напад Росії на Україну відбудеться в середу, 16 лютого. Також були описані шляхи вторгнення РФ і завдання окремих російських підрозділів.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

У Берліні при цьому вважають звіти США досить правдивими, оскільки вони нібито підтверджені іншими джерелами та виявилися дуже докладними. Однак саме видання з обережністю підходить до оцінки інформації, зазначає, що неможливо з повною впевненістю оцінити та передбачити неминучість нападу.

Також є думка про те, що США навмисно поширюють таку інформацію, щоб зірвати російські плани вторгнення - за умови, що ці плани дійсно існують.

Нагадаємо, що 11 лютого президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів. А інформаційне агентство Bloomberg назвало датою вторгнення 15 лютого - на підставі слів анонімних джерел з Білого дому.

Нагадаємо, в МЗС України вважають, що дипломатія, зокрема, активні візити в Україну зарубіжних партнерів, стримують агресивні наміри Росії. Ситуація біля українських кордонів не змінюється, тому не можна говорити про загрозу швидкого вторгнення - цей дамоклів меч висить над Україною вже вісім років. Також в МЗС закликали українців не вірити різноманітним апокаліптичним прогнозам, які озвучуються в зарубіжних ЗМІ або закордонними політиками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: