Росія підготувалася до вторгнення в Україну на 70 відсотків – Reuters

Читать на русском
Видання з посиланням на деяких анонімних чиновників стверджує, що наступ Росії на Україну може початися найближчими днями
Ілюстративне фотоReuters

Росія вже підтягнула до кордону України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснювати вторгнення в українські межі. Однак президент Росії Володимир Путін може обрати інший сценарій.

Про це стверджує інформаційне агентство Reuters з посиланням на неназваних представників Білого дому.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Так, у матеріалі видання стверджується, що за останні два тижні кількість батальйонних тактичних груп російських військ на кордоні з Україною зросла з 60 до 83, ще 14 груп на підході. Видання з посиланням на деяких анонімних чиновників стверджує, що наступ може початися найближчими днями. Неназвані анонімні джерела агентства пов'язують початок російського вторгнення з погодою - нібито з 15 лютого прогнозуються сильні морози та земля добре промерзне, що дасть військам Росії можливість пересуватися по бездоріжжю.

Крім того, у Вашингтоні також заявили, що в разі повномасштабного вторгнення Росії Київ нібито може впасти протягом декількох днів, а втрати складуть десятки тисяч осіб.

«Україна може втратити від 5 тисяч до 25 тисяч військовослужбовців, в той час, як втрати російських військ можуть скласти від 3 тисяч до 10 тисяч, а втрати серед цивільного населення можуть скласти від 25 тисяч до 50 тисяч, за оцінками США» - стверджується в матеріалі.

Нагадаємо, раніше американське агентство Bloomberg випадково опублікувало заголовок про вторгнення Росії в Україну. Він провісив на сайті пів години, після чого його видалили.

У Росії у відповідь на цей інцидент заявили, що помилкова публікація агентства Bloomberg про вторгнення РФ в Україну показала небезпеку спровокованої Заходом напруженості.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: