Росія може напасти на Україну будь-якої миті – Блінкен

Читать на русском
Росія може розпочати збройне вторгнення в Україну будь-якої миті - у тому числі і до закінчення Олімпійських ігор у Пекіні.
фото Leah Millis/Pool via AP

Росія може розпочати збройне вторгнення в Україну будь-якої миті - у тому числі і до закінчення Олімпійських ігор у Пекіні.

Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен, повідомляє Reuters.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

«Росія направила додаткові сили до кордону з Україною і може розпочати вторгнення будь-коли, зокрема під час зимових Олімпійських ігор», - сказав він.

Блінкен звернув увагу на те, що Вашингтон продовжує скорочувати чисельність співробітників свого посольства в Україні. Також він знову закликав американських громадян негайно покинути Україну.

«Простіше кажучи, ми продовжуємо спостерігати дуже тривожні ознаки російської ескалації, включно з прибуттям нових сил до кордону з Україною. Як ми говорили раніше, ми перебуваємо в ситуації, коли вторгнення може розпочатися будь-коли, і для розуміння, це включає період під час Олімпійських ігор», - вважає держсекретар.

Нагадаємо, у МЗС України вважають, що дипломатія, зокрема, активні візити до України закордонних партнерів, стримують агресивні наміри Росії.

У той же час генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про зростаючий ризик російського вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: