В аеропорту Кабула невідомі озброєні люди захопили український літак – МЗС

Читать на русском
Кілька спроб евакуації українських громадян з Афганістану по повітрю зірвалися. У тому числі одна - через захоплення літака озброєними бойовиками невідомої приналежності
Іл-76МД УкраїниВідкрите джерело

Україна ледь не провалила евакуацію з Афганістану через низку інцидентів в аеропорту Кабула. Так, один з українських літаків взагалі захопили невідомі озброєні бойовики, а ще один фактично викрали.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в інтерв'ю Громадському радіо.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

«Минулої неділі наш літак захопили інші люди. Вони були озброєні, в тому числі вогнепальною зброєю. У вівторок у нас фактично вкрали літак - він вилетів до Ірану з невідомою групою пасажирів на борту замість того, щоб вивезти українців. Наші наступні три спроби з евакуації громадян теж не були успішними, оскільки нашим пасажирам не вдавалося потрапити на територію аеропорту» - розповів він.

Зауважмо, що речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко спростував інформацію про захоплення українського літака. За його словами, заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.

Нагадаємо, що вранці в неділю, 22 серпня, в Києві приземлився літак з евакуйованими з Афганістану, на борту якого на Батьківщину повернувся 31 українець.

Згідно з повідомленням офісу президента, в Афганістані поки залишаються понад 100 українців, операція з їх евакуації продовжиться найближчим часом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: