Найбільше приниження США: Трамп прокоментував виведення військ з Афганістану

Читать на русском
Колишній президент, який проводив зустріч зі своїми прихильниками у штаті Алабама, сказав, що цього ніколи б не сталося, якби він був зараз у Білому домі.
фото з відкритих джерел

Експрезидент США Дональд Трамп звинуватив чинного президента країни Джо Байдена у захопленні Афганістану талібами та назвав ці події найбільшим військовим приниженням Сполучених Штатів.

Про це повідомляє видання Mirror.

Зазначається, що колишній президент, який проводив зустріч зі своїми прихильниками у штаті Алабама, сказав, що цього ніколи б не сталося, якби він був зараз у Білому домі та що чинний президент Джо Байден виявив «приголомшливу некомпетентність».

«Це стане однією з найбільших військових поразок усіх часів», - сказав Трамп, який подумав про можливість знову балотуватися на пост президента у 2024 році.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

При цьому, він додав: «Питання тут не в тому, чи варто виїжджати з Афганістану, а в приголомшливій некомпетентності та грубій недбалості Джо Байдена. Створенні найбільшого стратегічного приниження, яке ми коли-небудь бачили як країна».

Водночас, у лютому 2021 року, перебуваючи на посаді президента, Дональд Трамп погодив виведення американських військ з талібами. Він домовився про вихід військових США з Афганістану до травня 2021 року, і нова адміністрація Байдена звинуватила його в тому, що він встановив тісні часові рамки для виходу військових.

Колишній президент, який проводив зустріч зі своїми прихильниками у штаті Алабама, сказав, що цього ніколи б не сталося, якби він був зараз у Білому домі.
ERIK S LESSER/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Зазначимо, що у жовтні минулого року президент США Дональд Трамп висловився за повне повернення додому американського військового контингенту з Афганістану до кінця 2020 року.

Нагадаємо, лідер політичного крила «Талібану» Абдул Гані Барадар прибув до столиці Афганістану Кабула. Повідомляється, що там він проведе переговори про створення уряду.

Раніше ми повідомляли, що Джо Байден назвав евакуацію з Кабула однією з найскладніших операцій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: