У МЗС спростували інформацію про захоплення українського літака в Кабулі

Читать на русском
Інформації про нібито захоплення українського літака в Кабулі не відповідає дійсності. Усі літаки повернулись до України.
Фото МИД

Інформації про нібито захоплення українського літака в Кабулі не відповідає дійсності. Усі літаки повернулись до України.

Про це Укрінформу повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Зазначають, що інформація про захоплений літак не відповідає дійсності.

«Всі літаки, які залучала наша держава для евакуації громадян із Афганістану, безпечно повернулися до України», – розповів речник МЗС.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

За його словами, заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.

Він також зауважив, що МЗС залишається на зв‘язку із українцями, які залишилися в Афганістані. Зараз припрацьовують можливі безпечні шляхи їхньої евакуації.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в інтерв'ю Громадському радіо повідомив, що Україна ледь не провалила евакуацію з Афганістану через низку інцидентів в аеропорту Кабула. Так, один з українських літаків взагалі захопили невідомі озброєні бойовики, а ще один фактично викрали.

Додамо, вранці в неділю, 22 серпня, в Києві приземлився літак з евакуйованими з Афганістану, на борту якого на Батьківщину повернувся 31 українець.

У понеділок, 23 серпня, вилетів ще один український літак з евакуйованими людьми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: