Ще один український літак евакуював людей із Афганістану

Читать на русском
З Афганістану у понеділок, 23 серпня, вилетів ще один український літак з евакуйованими людьми.
mfa.gov.ua

З Афганістану у понеділок, 23 серпня, вилетів ще один український літак з евакуйованими людьми.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба про це повідомив на саміті Кримської платформи.

З Афганістану вилетів ще один український літак, де на борту перебуває близько 100 людей.

«Поки ми обговорюємо питання Криму, ще один український літак вирушив з Кабула. На борту близько 100 українських громадян», – зазначив Кулеба.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

На тлі захоплення влади талібами почалася масова евакуація. Україна евакуювала з Афганістану близько 80 осіб. А 16 серпня сотні людей почали штурмувати пасажирські літаки в Міжнародному аеропорту Кабула.

Вранці в неділю, 22 серпня, в Києві приземлився літак із евакуйованими з Афганістану, на борту якого на батьківщину повернувся 31 українець.

Також додамо, що у понеділок, 23 серпня, в Києві розпочав роботу інавгураційний саміт Кримська платформа, який офіційно запустить перший міжнародний формат з питання деокупацію Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: