Україна встигла евакуювати з Афганістану майже 80 осіб – Зеленський

Читать на русском
Тільки десята частина від евакуйованих - це громадяни України. Переважна частина - це громадяни інших країн, яких попросили вивезти
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна евакуювала зі столиці Афганістану - Кабула - майже 80 осіб. Однак українців там небагато - всього вісім. Решта - іноземці.

Про це повідомив президент країни Володимир Зеленський у Twitter.

Спочатку повідомлялося, що вивезли всього 30 осіб, проте потім стало відомо, що евакуйованих 80. Левова частка з них - це громадяни інших держав, яких вирішили евакуювати в Україну.

«За уточненими даними, з Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, у тому числі 8 українців і громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію», - написав Зеленський, додавши, що ці люди знаходяться в безпеці.

Сайгон-2021: у США порівняли евакуацію з Кабула з відступом з В'єтнаму в 1975 роціКонгресмен впевнений - або Байдена ввели в оману спецслужби США, або сам Байден навмисно вводив всіх в оману.

Нагадаємо, в Афганістані в неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» взяли під контроль столицю країни Кабул. У тому числі вони захопили президентський палац. Наступним кроком бойовики назвали проголошення Афганістану ісламським еміратом - знову.

В аеропорту Кабула - паніка, тиснява, тисячі людей намагаються покинути країну, побоюючись репресій за співпрацю з США і країнами НАТО, або роботу на уряд. Однак на борт майже нікого не беруть.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над усією територією країни. Як і більша частина керівництва держави, Гані втік з країни в цей же день, зараз він знаходиться в Ташкенті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: