Президент Афганістану пояснив причини своєї втечі з країни

Читать на русском
Гані заявив, що в Кабулі проживає близько 6 млн осіб. Дізнавшись, що таліби готові атакувати Кабул, він прийняв рішення виїхати з країни
Ашраф ГаніПрес-служба президента Узбекистану

Президент Афганістану Ашраф Гані, який втік з країни напередодні заняття талібами Кабула, заявив, що його вчинок був продиктований бажанням уникнути кровопролиття в столиці.

Про це написав сам Гані в Facebook.

Гані напирає на те, що в Кабулі проживає близько 6 млн осіб. Дізнавшись, що таліби готові атакувати Кабул, він прийняв рішення виїхати з країни, щоб не допустити бійні в місті. Також президент заявив, що влада «Талібану» в Афганістані не має легітимності.

«Талібан ясно дав зрозуміти, що готовий провести кривавий наступ на Кабул і його жителів Кабула і вигнати мене. Щоб не допустити кровопролиття, я вирішив виїхати» - написав він.

У Кабулі царює паніка і величезні черги: підсумки подій афганської ночіМинулої ночі пали афганські провінції Вардак (Майдан Шахр пав вранці, 15 серпня), Лагман, Нандахар, Хост, Баміан і Дайкунді.

Водночас телеканал Al Jazeera повідомив з посиланням на співробітника служби охорони президента Афганістану, що Гані прибув до Ташкента, столиці Узбекистану, замість Таджикистану, куди прямував спочатку.

«Гані, його дружина, а також директор його офісу з національної безпеки покинули країну і прибули в місто Ташкент», - сказав телеканалу охоронець президента.

Нагадаємо, в Афганістані в неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» взяли під контроль столицю країни Кабул. У тому числі вони захопили президентський палац. Наступним кроком бойовики назвали проголошення Афганістану Ісламським еміратом - знову.

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде мирний перехід влади до перехідного уряду. Однак пізніше представники бойовиків заявили, що перехідного уряду не буде.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над усією територією країни. Як і більша частина керівництва держави, Гані втік з країни в цей же день.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: