Задача для Блінкена: Байден доручив врегулювати війну в Афганістані

Читать на русском
Таліби почали масштабний наступ в Афганістані, після того як США і їхні союзники почали виводити з республіки війська.
The bell

Президент Сполучених Штатів Джо Байден доручив державному секретарю Ентоні Блінкену посприяти президенту Афганістану Ашрафу Гані та домогтися політичного врегулювання війни в Афганістані.

Про це повідомляється в пресрелізі Білого дому.

«Я доручив державному секретарю підтримати президента Гані та інших афганських лідерів в їхньому прагненні запобігти подальшому кровопролиттю і домогтися політичного врегулювання», - сказано в заяві.

У документі говориться, що секретар Блінкен буде взаємодіяти з ключовими регіональними зацікавленими сторонами.

Україна готує шляхи евакуації своїх громадян з АфганістануМЗС України працює над організацією евакуації громадян з Афганістану. Поки запитів про допомогу ще не надходило.

Президент США також попередив «Талібан», що «будь-які дії з їхнього боку в Афганістані, які ставлять під загрозу персонал США або місію там, будуть зустрінуті рішучою і сильною збройною відповіддю з боку США».

Він також нагадав, що перекинув п'ять тисяч американських військових в Афганістан для «організованого і безпечного» скорочення американського та союзного персоналу в Афганістані.

Відомо, що Байден призначив посла Трейсі Джейкобсона відповідальним за всі зусилля уряду з обробки, транспортування і переселення афганських здобувачів спеціальної імміграційної візи та інших афганських союзників.

«Ми щиро співчуваємо хоробрим афганським чоловікам і жінкам, які зараз знаходяться в небезпеці. Ми працюємо над евакуацією тисяч тих, хто допомагав нашій справі і їхнім сім'ям», - заявив американський лідер.

Нагадаємо, що ВПС США завдали авіаудару по талібах в районі аеропорту Кандагара.

Окрім цього, до столиці Афганістану прибули американські війська.

Раніше ми повідомляли, що Дмитро Кулеба та Ентоні Блінкен провели зустріч у Вашингтоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: