У «Талібані» озвучили подальшу долю Афганістану

Читать на русском
Йдеться про відновлення Ісламського емірату Афганістан, який був заснований в 1996 році, після перемоги талібів у громадянській війні
Таліби в Президентському палаці в КабуліAl Jazeera

Представники радикального ісламістського руху «Талібан» планують оголосити Афганістан ісламським еміратом після того, як остаточно візьмуть в країні владу.

Про це повідомляє APnews.

Офіційний представник талібів зазначив, що перехідного періоду, як раніше планувалося, в країні не буде. Таліби хочуть повністю контролювати владу.

Говорити про повний контроль «Талібану» над країною теоретично ще рано, оскільки деякі райони країни все ще контролюються адміністраціями та військами колишньої влади. Попри втечу президента і майже всього керівництва за кордон, вони не здалися, проте зараз ведуть переговори з талібами.

У самому Кабулі таліби контролюють всі райони крім аеропорту.

У Кабулі царює паніка і величезні черги: підсумки подій афганської ночіМинулої ночі пали афганські провінції Вардак (Майдан Шахр пав вранці, 15 серпня), Лагман, Нандахар, Хост, Баміан і Дайкунді.

Йдеться про відновлення ісламського емірату Афганістан, який був заснований в 1996 році, після перемоги в громадянській війні. Тоді таліби виграли у війні між різними течіями моджахедів, яка почалася після падіння в 1992 році режиму Наджибулли. У 2001 році, коли таліби програли війну з США, ісламський емірат був скасований.

Нагадаємо, в Афганістані в неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» взяли під контроль столицю країни Кабул. У тому числі вони захопили президентський палац.

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде мирний перехід влади до перехідного уряду. Однак пізніше представники бойовиків заявили, що перехідного уряду не буде.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над усією територією країни. Як і більша частина керівництва держави, Гані втік з країни в цей же день.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: