Зірвані канікули: у Британії екстрено викликають парламент через Афганістан

Читать на русском
Британія наразі евакуює британських громадян і місцевих перекладачів – 600 військовослужбовців відправляються для допомоги в цій роботі.
фото з відкритих джерел

Уряд Великої Британії наступного тижня скличе парламент, який перебуває на канікулах, для термінового обговорення ситуації в Афганістані.

Про це повідомляє телеканал Sky News, з посиланням на джерела в канцелярії прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

Зазначається, що час засідання буде підтверджений спікером Палати громад сером Ліндсі Хойлом.

Варто зазначити, що британські депутати розійшлися на літні канікули 22 липня і повинні були повернутися тільки 6 вересня.

У Кабулі царює паніка і величезні черги: підсумки подій афганської ночіМинулої ночі пали афганські провінції Вардак (Майдан Шахр пав вранці, 15 серпня), Лагман, Нандахар, Хост, Баміан і Дайкунді.

Заклики до депутатів повернутися до Вестмінстеру в останні дні посилюються, оскільки таліби продовжують досягати успіхів на тлі виведення військ США, Британії і НАТО.

Лідер лейбористів сер Кейр Стармер був серед тих, хто закликав до такого кроку, заявивши раніше в неділю: «Ситуація в Афганістані глибоко шокує і, здається, погіршується з кожною годиною».

При цьому, Британія наразі евакуює британських громадян і місцевих перекладачів – 600 військовослужбовців відправляються для допомоги в цій роботі.

Згідно з повідомленям The Sunday Telegraph, посол Британії в Афганістані сер Лорі Брістоу вилітає з країни 15 серпня ввечері.

Нагадаємо, що в Афганістані таліби увійшли до столиці Кабулу.

Після цього президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку.

Раніше ми повідомляли, що у ЄС терміново переглянуть правила для біженців після ситупції в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: