Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку

Читать на русском
Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над всією територією країни.
Reuters

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над всією територією країни.

Про це повідомляє агентство Al-Arabiya.

Бойовики ісламського руху «Талібан» оголосили про взяття під свій контроль всієї території Афганістану. Зазначають, що урядовці Афганістану і депутати парламенту тікали до Пакистану. При цьому президент країни Ашраф Гані залишився в Кабулі.

У президентському палаці відбулися переговори про передачу влади. Тимчасовий уряд очолять голова МВС Афганістану Алі Ахмад Джалалі і мулла Абдул Гані Барадар – представник «Талібану».

Прессекретар талібів Забіхула Муджахід опублікував в Twitter офіційну заяву, в якій всім моджахедам «Ісламського Емірату» наказано стояти біля воріт столиці Кабула, не намагатися проникнути у місто із застосуванням зброї і чекати завершення процесу передачі влади, яка повинна відбутися в Королівському палаці.

Нагадаємо, «Талібан» погодився не нападати на Кабул. Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде «мирний перехід влади» до перехідного уряду.

В Афганістані у неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» розпочали наступ на столицю Кабул. Представник бойовиків заявив, що керівництво ісламістської організації наказало бойовикам утриматися від насильства у Кабулі, дозволити безпечний вихід усім, хто бажатиме залишити місто, та закликав жінок слідувати у захищені ділянки.

Зранку 15 серпня таліби захопили стратегічно важливе місто Джелалабад в Афганістані.

14 серпня ввечері бойовики радикального руху «Талібан» захопили столицю провінції Балх-Мазарі-Шаріф. Це четверте за величиною місто Афганістану і головний торгово-транспортний вузол на півночі країни. Зранку того ж дня таліби захопили ще три провінції в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: