Албанія прийме біженців з Афганістану

Читать на русском
Албанія на прохання США погодилася тимчасово прийняти афганців, які тікають з країни на тлі захоплення влади талібами.
Фото з відкритих джерел

Албанія на прохання США погодилася тимчасово прийняти афганців, які тікають з країни на тлі захоплення влади талібами.

Про це повідомляє Reuters.

В агентстві зазначають, що Албанія прийняла запит США про тимчасовий прийом афганських біженців, які подають заявки візи для в'їзду до Сполучених Штатів на тлі взяття Кабула «Талібаном».

Також повідомляють, що цього тижня адміністрація США провела переговори з такими країнами, як Косово та Албанія, щодо захисту пов’язаних зі США громадян Афганістану від репресій талібів, поки у Вашингтоні не завершать процес затвердження їхніх американських віз.

Нагадаємо, в Афганістані у неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» розпочали наступ на столицю Кабул. Представник бойовиків заявив, що керівництво ісламістської організації наказало бойовикам утриматися від насильства у Кабулі, дозволити безпечний вихід усім, хто бажатиме залишити місто, та закликав жінок слідувати у захищені ділянки.

«Талібан» погодився не нападати на Кабул. Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде «мирний перехід влади» до перехідного уряду.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над всією територією країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: