Уряд Афганістану домовився з «Талібаном» про мирну передачу влади

Читать на русском
Уряд Афганістану та бойовики радикального руху Талібан домовилися про мирну передачу влади в країні.
Associated Press

Уряд Афганістану та бойовики радикального руху «Талібан» домовилися про мирну передачу влади в країні.

Про це йшлося в заяві виконувача обов'язків міністра внутрішніх справ Афганістану Абдулу Саттара Мірзакваля, яку транслювало агентство TOLO News.

За словами представника уряду, «Талібан» погодився не нападати на Кабул. Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде «мирний перехід влади» до перехідного уряду.

Інформаційне агентство Associated Press заявило, що переговірники «Талібану» прямують до президентського палацу, щоб підготуватися до передачі влади.

Зауважимо, що бойовики радикального руху узяли під свій контроль усі прикордонні переходи в Афганістані. Залишити територію країни тепер можна тільки за допомогою авіації.

Нагадаємо, В Афганістані у неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» розпочали наступ на столицю Кабул. Представник бойовиків заявив, що керівництво ісламістської організації наказало бойовикам утриматися від насильства у Кабулі, дозволити безпечний вихід усім, хто бажатиме залишити місто, та закликав жінок слідувати у захищені ділянки.

Зранку 15 серпня таліби захопили стратегічно важливе місто Джелалабад в Афганістані.

14 серпня ввечері бойовики радикального руху «Талібан» захопили столицю провінції Балх-Мазарі-Шаріф. Це четверте за величиною місто Афганістану і головний торгово-транспортний вузол на півночі країни. Зранку того ж дня таліби захопили ще три провінції в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: