ICAO вирішила розслідувати інцидент з літаком Ryanair у Мінську

Читать на русском
Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) оголосила про початок розслідування вимушеної посадки літака Ryanair з Романом Протасевичем у Мінську.
фото з відкритих джерел

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) оголосила про початок розслідування примусової посадки літака авіакомпанії Ryanair з опозиціонером Романом Протасевичем у Мінську 23 травня.

Про це йдеться в заяві ICAO за підсумками спеціального термінового засідання 27 травня.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

Президент Ради ICAO Сальваторе Шаккітано зазначив, що мета розслідування - встановити, чи було порушене міжнародне законодавство або встановлені норми.

«Рада вирішила провести розслідування цієї події з метою встановлення фактів події і розуміння того, чи мало місце будь-яке порушення будь-якою державою - членом ICAO міжнародного авіаційного права, в тому числі Конвенції про міжнародну цивільну авіацію (Чиказької конвенції)», - йдеться в заяві.

Як очікується, першу проміжну доповідь за підсумками розслідування ICAO повинна представити до 25 червня.

Відзначимо, раніше ICAO заявила, що не може заборонити польоти над Білоруссю.

Нагадаємо, 23 травня у Мінську влада Білорусі примусово посадила літак Ryanair, який летів з Греції до Литви. Це було зроблено, щоб затримати засновника опозиційного каналу Nexta Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.

Україна припинила авіасполучення з Білоруссю і з 29 травня закриває небо для білоруських літаків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: