Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

Читать на русском
Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 26 травня. Щойно на позачерговому засіданні уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та Украерорух вжити для цього необхідних заходів.
Фото з відкритих джерел.

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з середи, 26 травня.

«З 00 год. 00 хв 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Щойно на позачерговому засіданні уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП «Украерорух» вжити для цього необхідних заходів», - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В яких країнах і навіщо примусово саджали літакиІнциденти з примусовою посадкою літаків – на інфографіці Слово і діло. Такі випадки були в Білорусі, Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю. Причиною став інцидент з екстреною посадкою пасажирського літака у Мінську.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська влада Білорусі терміново посадила пасажирський літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, повідомивши про замінування. Після посадки лайнера був затриманий Роман Протасевич - засновник Telegram-каналу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським.

За даними NEXTA, літак прилетів до Вільнюса пізно ввечері, але без двох білорусів і чотирьох росіян. Серед відсутніх пасажирів - Протасевич і його дівчина.

«Слово і діло» пропонує подивитися, в яких країнах і з якої причини примусово садили літаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: