До заарештованого Протасевича вперше пустили адвоката

Читать на русском
За словами адвоката, Протасевич почувається непогано, тому хвилюватися за його стан не варто.
Роман ПротасевичEuroradio

До заарештованого білоруськими силовиками опозиціонера Романа Протасевича вперше пустили його адвоката - юриста Інесу Аленську.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявила Аленська, вона не може точно сказати, в якому статусі перебуває її підзахисний.

«Мені не повідомили про обсяг інформації, яку я не можу опублікувати, тому я не можу повідомити більше нічого», - сказала вона.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

За її словами, Протасевич почувається непогано, тому хвилюватися за його стан не варто.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Після екстреної посадки в Мінську силовики затримали також дівчину Протасевича - Софію Сапегу, громадянку Росії. МЗС Росії заявляло, що Сапега затримана в Мінську на 72 години через «підозри в злочинах в серпні-вересні 2020 р.». Її батьки підтвердили, що в серпні вона перебувала в Білорусі, проте покинула країну 11-12 серпня. 25 травня Сапегу заарештували на два місяці та помістили в СІЗО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: