Протасевича били у білоруській в'язниці – МЗС Польщі

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Польщі розповіли про те, що засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича били у білоруській в'язниці.
Фото з відкритих джерел.

У Міністерстві закордонних справ Польщі розповіли про те, що засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича били у білоруській в'язниці.

Про це заявив заступник голови МЗС Польщі Павло Яблонський в ефірі «Польського радіо».

В яких країнах і навіщо примусово саджали літакиІнциденти з примусовою посадкою літаків – на інфографіці Слово і діло. Такі випадки були в Білорусі, Україні.

«На записі видно, що щодо нього (Протасевича - ред.) застосовувалося насильство, видно сліди побоїв. Видно, що щодо нього порушувалися права людини», - сказав Яблонський.

Раніше мати Протасевича заявила, що він потрапив до лікарні.

Водночас білоруське Міністерство внутрішніх справ заявило, що із затриманим опозиціонером все гаразд і він у СІЗО.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська влада Білорусі терміново посадила пасажирський літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, повідомивши про замінування. Після посадки лайнера був затриманий Роман Протасевич - засновник Telegram-каналу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським.

За даними NEXTA, літак прилетів до Вільнюса пізно ввечері, але без двох білорусів і чотирьох росіян. Серед відсутніх пасажирів - Протасевич і його дівчина.

«Слово і діло» пропонує подивитися, в яких країнах і з якої причини примусово садили літаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: