Україна закриває небо для білоруських літаків

Читать на русском
Літаки з Білорусі з 29 травня не зможуть ні приземлятися в Україні, ні пролітати через її повітряний простір транзитом.
фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів сьогодні на позачерговому засіданні схвалив заборону білоруським літакам використовувати повітряний простір України. Вона набуде чинності з 29 травня.

Про це повідомила пресслужба уряду у п'ятницю, 28 травня.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

«У зв’язку з ситуацією, яка склалася 23 травня 2021 року під час виконання авіакомпанією Ryanair рейсу Афіни — Вільнюс та з метою забезпечення безпеки польотів та пасажирів, Міністерству інфраструктури, Державній авіаційній службі разом з державним підприємством «Украерорух» з урахуванням рішення Кабінету міністрів від 25 травня було доручено встановити відповідну заборону з 00:00 29 травня 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Це означає, що від завтра білоруські літаки не тільки не зможуть сідати в українських аеропортах, але і пролітати над територією України транзитом.

Мінінфраструктури, МЗС і «Украероруху» доручили повідомити про це уряду Білорусі.

Нагадаємо, 23 травня літак авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, екстрено посадили в аеропорту Мінська. Після посадки влада режиму Лукашенка затримала засновника і колишнього редактора опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича і його дівчину.

З 26 травня Україна закрила авіасполучення з Білоруссю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: