В «Азові» відповіли на слова Лукашенка щодо Протасевича і боїв на Донбасі

Читать на русском
Олександр Лукашенко сьогодні заявив, що затриманий засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич нібито брав участь в боях на Донбасі.
фото Азов

Олександр Лукашенко заявив, що затриманий засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич нібито брав участь у боях на Донбасі.

Про це повідомляє білоруське видання sb.by в середу, 26 травня.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

За словами Лукашенка, в літаку авіакомпанії Ryanair, який екстрено посадили в Мінську 23 травня, нібито знаходився «екстреміст і терорист» (Роман Протасевич - ред.).

«Але нехай тепер його численні західні захисники дадуть відповідь на питання: на які спецслужби ця людина працювала? Не тільки він, а й його спільниця. Західні захисники повинні відповісти на питання: хто йому платив за участь у війні на Донбасі?...Покидьок, який вбивав людей на південному сході України. Ці факти відомі не тільки у нас і в братській Росії, але і у всьому світі», - заявив Лукашенко.

Висловлювання Лукашенка прокоментував лідер Нацкорпусу, засновник і перший командир батальйону «Азов» Андрій Білецький у своєму Telegram-каналі.

За його словами, Протасевич не брав участі у бойових діях на сході України, а працював там як журналіст.

«Він був з нами в Широкино, де отримав поранення. Але його зброєю як журналіста був не автомат, а слово», - написав Білецький.

Нагадаємо, 23 травня у Мінську примусово посадили літак Ryanair, після чого затримали опозиціонера і засновника канал NEXTA Романа Протасевича і його дівчину, громадянку РФ Софію Сапегу.

Ряд країн, серед них і Україна, засудили дії режиму Лукашенка і закликали звільнити затриманих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: