ICAO проведе термінове засідання через ситуацію з літаком Ryanair

Читать на русском
ICAO проведе незаплановане засідання через ситуацію з бортом ірландської авіакомпанії Ryanair, який 23 травня здійснив екстрену посадку в Мінську.
Фото з відкритих джерел.

У червер, 27 травня, Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) проведе незаплановане засідання через ситуацію з бортом ірландської авіакомпанії Ryanair, який 23 травня здійснив екстрену посадку в Мінську.

«Президент Ради ICAO скликав термінове засідання 36 дипломатичних представників в Раді ICAO 27 травня з приводу інциденту, пов’язаного з рейсом Ryanair FR4978 в повітряному просторі Білорусі 23 травня 2021 року», — йдеться в заяві ICAO.

В яких країнах і навіщо примусово саджали літакиІнциденти з примусовою посадкою літаків – на інфографіці Слово і діло. Такі випадки були в Білорусі, Україні.

Нагадаємо, у Мінську 23 травня через неправдиве повідомлення про мінування посадили літак авіакомпанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса. На борту перебував опозиційний журналіст і колишній головний редактор каналу Nexta Роман Протасевич.

Ряд країн, зокрема і Україна, засудили такі дії білоруської влади.

Також Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, відмовилася від імпорту електроенергії з Росії та Білорусі на чотири місяці – до 1 жовтня.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розпорядився припинити авіасполучення з Білоруссю після інциденту з вимушеною посадкою літака Ryanair в Мінську, а також затриманням засновника каналу Nexta Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: