Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня пам'яті і примирення

Читать на русском
Президент України звернувся до українців з нагоди Дня пам’яті та примирення та закликав зробити все, щоб уникнути повторення світової війни.

Президент Володимир Зеленський опублікував відео-звернення до Дня пам'яті і примирення. Наразі він перебуває з візитом у Луганській області.

Про це стало відомо з ролика опублікованого в офіційному Telegram-каналі голови держави.

«Сьогодні, у День пам’яті та примирення, ми вклоняємося перед усіма, хто захищав від нацизму рідну українську землю, захищав світ, перед усіма, хто загинув у роки Другої світової війни», - зазначив голова держави.

Він підкреслив, що учасникам Другої світової довелося пережити вибухи, постріли, окопи, поранення, голод, бомбардування, блокади, масові розстріли, каральні операції, окупація, концтабори, газові камери, жовті зірки, гетто, Бабин Яр, полон, примусові роботи.

«Вони загинули за те, щоб кожен з нас знав, що означають ці поняття, з книжок, а не з власного досвіду. Бачив це в кіно, а не на власні очі. Вони загинули за квиток у майбутнє для нас, для своїх дітей та онуків», - повідомив Зеленський.

Перемога чи примирення: як Україна відходить від святкування 9 травняЯк у Києві відзначатимуть 8 та 9 травня і чи зможе Україна відійти від традиційних святкувань Дня перемоги, читайте в матеріалі Слово і діло.

Також, президент нагадав про високу ціну за квиток у мирне життя.

«За квиток в цей світ наші предки заплатили понад 8 мільйонів. Понад 8 мільйонів людських життів. Понад 8 мільйонів загиблих українців», - підкреслив український лідер.

Голова держави наголосив, що світ має зробити все, аби не допустити такої війни у майбутньому.

«Ми не можемо уникнути війни у минулому, але маємо зробити все, щоб не допустити війни у майбутньому. Сьогодні увесь світ та всі світові лідери мають показувати, що людство вивчило урок 1939-1945 років. Вивчило назавжди і не допустить подібного ніколи знову», - додав президент України.

Нагадаємо, що раніше Зеленський заявив, що День пам'яті і примирення в Україні відзначають не для того, щоб замінити 9 травня. Водночас він закликав не забувати історію та «зрозуміти її повніше».

Зазначимо, що сьогодні, 8 травня Україна разом з Європою відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні.

Напередодні, у МВС нагадали про покарання за використання забороненої символіки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: