Зеленський підписав спільну декларацію з чотирма державами

Читать на русском
Президенти України, Польщі, Естонії, Латвії та Литви вважають, що солідарність народів в умовах сучасних загроз для безпеки є одним з наріжних каменів миру, стабільності, розвитку і добробуту.

Президент України Володимир Зеленський та президенти Польщі, Естонії, Литви та Латвії зібрались у Варшаві сьогодні, 3 травня, щоб підписати спільну декларацію на честь 230-ї річниці Конституції.

Про це йдеться на офіційному сайті Офісу президента.

«Ухвалення в 1791 році цього важливого акта, що регулював правову систему Речі Посполитої, мало історичне значення, оскільки це був перший на нашому континенті та другий у світі сучасний Основний закон держави, що набув чинності», – йдеться в декларації глав п’яти держав.

Очільники країн у спільному документі зауважили, що з надією дивляться в майбутнє та побажали, щоб європейська цивілізація будувалась на засадах свободи, суверенітету, територіальної цілісності, демократії, верховенства права, рівності та солідарності.

При цьому, на їхнє переконання, Європа повинна бути відкритою для всіх країн і народів, які поділяють такі цінності.

«Вважаємо, що для всіх нас солідарність народів, особливо в умовах сучасних загроз для нашої спільної безпеки, є одним з наріжних каменів миру, стабільності, розвитку, добробуту та стійкості. Керуючись цим переконанням, ми віддані продовженню діалогу та співпраці держав, які ми представляємо», – наголосили в декларації президенти.

Зазначимо, що сьогодні, 3 травня, Володимир Зеленський прибув до Польщі для відзначення 230-річчя Конституції.

Президент України проведе зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою та лідерами інших держав.

При цьому, Анджей Дуда прибуде на святкування 30-річчя незалежності України в серпні.

Нагадаємо, що президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Литва ніколи не визнає анексію Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: