Мирних домовленостей щодо Донбасу з Росією немає – Зеленський

Читать на русском
Є позитивні зрушення, зокрема, зменшення кількості снайперських обстрілів позицій ЗСУ, однак до повного перемир'я ще дуже і дуже далеко
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україні так і не вдалося досягти мирних домовленостей з Росією щодо припинення вогню, тому ситуація на лінії фронту на Донбасі продовжує залишатися небезпечною.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в бесіді з сенатором США, співголовою українського кокуса в Сенаті Робертом Портманом, повідомляє Офіс президента.

Зеленський зазначив, що є позитивні зрушення, зокрема, зменшення кількості снайперських обстрілів позицій ЗСУ, однак до повного перемир'я ще дуже і дуже далеко.

Більше загиблих і травмованих: як минув квітень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж квітня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Однак глава держави підкреслив, що так і не вдалося досягти домовленостей з Росією про режим повного припинення вогню, і ситуація продовжує залишатися небезпечною», – йдеться в повідомленні.

Протягом поточної доби в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики 11 разів відкривали вогонь у бік позицій ЗСУ.

Крім того, проросійські бойовики на Донбасі протитанковою керованою ракетою обстріляли цивільний сектор Попасної в Луганській області - в результаті розриву ракети сталася пожежа.

У Красногорівці (Донецька область) окупанти обстріляли центральну районну лікарню, в якій перебували на лікуванні мирні жителі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: