Зеленський розповів, навіщо святкувати День пам'яті та примирення

Читать на русском
День пам'яті та примирення в Україні заснували не для того, щоб замінити свято 9 травня, зазначив Зеленський.
president.gov.ua

День пам'яті та примирення в Україні заснували не для того, щоб замінити свято 9 травня. Ця дата необхідна для кращого розуміння історії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців 8 травня.

Перемога чи примирення: як Україна відходить від святкування 9 травняЯк у Києві відзначатимуть 8 та 9 травня і чи зможе Україна відійти від традиційних святкувань Дня перемоги, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Коли говоримо «ніколи знову», маємо на увазі, перш за все, дуже конкретне «ніколи не забути». Тому і відзначається в багатьох країнах цей День - пам'яті і примирення. І у нас це не на заміну 9 травня, а для того, щоб зберегти і зрозуміти історію повніше. Тому що вона - загальна, одна на всіх в світі», - підкреслив Зеленський.

Він додав, що «нацизм був абсолютним злом», і будь-який з тих, хто намагається виправдовувати його, «заслуговує лише осуду».

«Ніколи не забути, що українці воювали разом з десятками народів проти нацизму. Разом з російськими, поляками, білорусами, євреями, грузинами, вірменами, британцями, американцями, французами і багатьма іншими. І точно не для того, щоб війна забирала життя наших людей 76 років по тому», - підсумував президент.

Нагадаємо, сьогодні, 8 травня Україна разом з Європою відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні.

У МВС нагадали про покарання за використання забороненої символіки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: