Зеленський і Блінкен обговорили реформи, агресію РФ і СП-2

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном обговорив Донбас, окупацію Криму, Північний потік-2 і реформи в Україні.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном обговорив питання війни на Донбасі, окупацію Криму. Також сторони визначили спільну позицію щодо «Північному потоку-2».

Про це Зеленський і Блінкен розповіли на спільній пресконференції за підсумками зустрічі у Києві.

Поради друзів: чого очікувати від візиту Блінкена в УкраїнуШвидкоплинність візиту Блінкена в Україну, 5 і 6 травня, не дозволяє розраховувати на ухвалення важливих рішень.

«Це наша перша зустріч, хоча є відчуття, що вона не перша, тому що я вражений, що команда чудово орієнтується в тому, що у нас відбувається, прекрасно знає всі деталі...Ми обговорили питання не тільки окупації наших територій, незаконної анексії Криму Російською Федерацією, ми обговорили питання «Північного потоку-2», це для нас дуже чутливе питання. І я знаю, що в цьому питанні є різні позиції, і в Європі, на жаль, вони іноді не збігаються з позицією України. Але в цьому питанні ми єдині зі Сполученими Штатами...Також ми обговорили питання реформ в Україні - що нам вдалося, де ми ще на шляху. В цілому - зустріч змістовна, ми вважаємо, що це буде фундаментальний рік відносин між Україною і США», - заявив Зеленський.

У той же час держсекретар США Ентоні Блінкен, відповідаючи на питання про агресію РФ підкреслив, що відведення російських військ від кордонів України виконано частково. При цьому він запевнив у підтримці США суверенітету, територіальної цілісності і України.

Він закликав РФ припинити агресію щодо України.

«Сили РФ були відведені від кордону України, але деякі залишаються. Ми спостерігаємо за ситуацією дуже ретельно. Є жертви на лінії зіткнення, також кібератаки. Все це відбувається кожен день. Ми проти дій РФ щодо дестабілізації в Україні», - заявив Блінкен.

Крім того, Зеленський і Блінкен сьогодні обговорили ситуацію з безпекою в Чорному і Азовському морях.

Нагадаємо, держсекретар США сьогодні також зустрівся з главою МЗС Дмитром Кулебою і главами фракцій українського парламенту.

Також відбулася зустріч Блінкена і предстоятеля ПЦУ Єпіфанія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: