МВС нагадало про покарання за заборонену символіку

Читать на русском

В Україні за використання символіки тоталітарних режимів (георгіївських стрічок, свастики) загрожує кримінальна чи адміністративна відповідальність.
фото МВД

В Україні діє заборона на використання символіки тоталітарних режимів (георгіївських стрічок, свастики). Їх використання передбачає кримінальну та адміністративну відповідальність.

Про це в період свят 8 і 9 травня нагадує пресслужба МВС України.

Перемога чи примирення: як Україна відходить від святкування 9 травняЯк у Києві відзначатимуть 8 та 9 травня і чи зможе Україна відійти від традиційних святкувань Дня перемоги, читайте в матеріалі Слово і діло.

Так, використання символіки тоталітарних режимів передбачає:

  • адміністративну відповідальність - стаття 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначає, що виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки тягне за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

  • кримінальну відповідальність - стаття 436 -1 Кримінального кодексу України - виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається позбавленням волі на термін до 5 років.

Нагадаємо, в поліції повідомляли, що в День пам'яті і примирення 8 травня, а також в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня будуть посилено стежити за використанням забороненої символіки.

2 травня в Одесі на чоловіка порушили кримінальну справу за комуністичну символіку на одязі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: