Зеленський заявив, що Україна зможе зміцнити Євросоюз

Читать на русском
Згідно зі словами голови української держави, Україна повинна бути членом Європейського Союзу в ролі «рівноправного і невід'ємного партнера».
фото: Офіс президента

Європейський Союз повинен продемонструвати реальну підтримку євроінтеграційних прагнень України, яка продовжує боротися за свою незалежність.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час дискусії за участю президентів Естонії, Латвії, Литви і Польщі, повідомляє прес-служба голови держави.

«Нас треба бачити в ЄС як рівноправного і невід'ємного партнера. Щастя націй базується на справедливих законах, ефективність яких залежить від їх виконання», - заявив Зеленський під час заходу, який відбувся в понеділок, 3 травня, у Варшаві.

Зазначимо, що лідер Польщі Анджей Дуда наголосив, що Євросоюз може стати сильнішим після прийняття нових членів, так як розширення Євросоюзу завжди робило його більш динамічним.

Зеленський при цьому додав: «Україна - потужна держава, яка тільки зміцнить Європейський Союз».

Нагадаємо, що 3 травня Володимир Зеленський, перебуваючи з робочим візитом у Варшаві, підписав спільну декларацію президентів Польщі, Естонії, Латвії, Литви та України. Також стало відомо, що на спільній прес-конференції президентів Польщі і України Анджей Дуда заявив, що вступ України в НАТО обговорять на самітах у Бухаресті та Брюсселі.

Напередодні президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Литва ніколи не визнає анексію Криму.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський підписав спільну декларацію з чотирма державами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: