Від Разумкова приховали факт проведення засідання РНБО – журналіст

Читать на русском
Спікера ВР Дмитра Разумкова не запросили на засідання РНБО, де був представлений звіт про огляд розвідувальних органів. Одна з причин - приховати причину провалу операції щодо вагнерівців від парламенту, заявив журналіст Юрій Бутусов.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський порушив закон про РНБО, видавши указ про прийняття звіту розвідувальних органів без запрошення на засідання ряду членів РНБО, включаючи главу ВР Дмитра Разумкова.

Таку думку озвучив журналіст і громадський активіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook в середу, 24 березня.

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

«Президент Володимир Зеленський видав указ «Про результати проведення огляду розвідувальних органів України» від 23 березня. Резонансна подія - адже вкрай важливо, яку оцінку отримала зрада в Офісі президента, в результаті якої у липні 2020 го були провалені відразу три операції ГУР МО, включаючи провал затримання російських терористів «вагнерівців». Контроль у даному випадку можливий тільки парламентський - так прийнято у всьому світі, і депутати з правом допуску до держтаємниці повинні розслідувати такого роду події», - написав він.

Бутусов нагадав, що до складу РНБО сам Зеленський ввів ряд державних діячів, включаючи голову Верховної ради Дмитра Разумкова.

«Однак за даними джерел Цензор.НЕТ, Разумков не був запрошений на засідання, не ознайомлений і не підписував Звіт про огляд розвідувальних органів. Також не були ознайомлені зі Звітом ще цілий ряд інших членів РНБО. І це було зроблено навмисно - адже засідання РНБО з даного приводу не оголошували і повідомлення для ЗМІ не робилися. Спеціально щоб багато членів РНБО не змогли взяти участь у засіданні», - зазначає Бутусов.

Журналіст називає можливу причину такого розвитку подій.

«Причина одна - Офіс президента вирішив приховати від багатьох членів РНБО реальний стан у сфері розвідки, приховати провали, не дати можливість задати питання. І при цьому хочуть приховати від народу той факт, що багато членів РНБО за Звіт щодо розвідки не голосували», - додав він.

Нагадаємо, вночі 29 липня у Білорусі були затримані 32 бойовики ПВК Вагнера. Частина затриманих бойовиків значаться у базі «Миротворця» як ті, що воювали на Донбасі і в Сирії.

14 серпня Білорусь видала Росії «вагнерівців», проігнорувавши запит України на їх екстрадицію.

Пізніше з'явилася інформація про те, що бойовиків Вагнера під час передачі планувала затримати Україна, але спецоперація зірвалася через витік інформації в ОПУ.

Що відомо про «Вагнергейт»: хронологія подій від білоруського затримання до фільму BellingcatСлово і діло

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: