Розслідування «злиття» спецоперації щодо «вагнерівців»: чи була державна зрада

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Служба безпеки України розслідуватиме можливу державну зраду голови Офісу президента Андрія Єрмака у справі «вагнерівців». Відкрити провадження за цим фактом українську спецслужбу зобов’язав Шевченківський суд. Політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зауважви, що скандал навколо можливого «злиття» інформації спецслужби повинен розглянути комітет парламенту.

«Ця ситуація набула широкого розголосу і виникає питання, що вже з’являються не просто якісь журналістські матеріали та розслідування, а і сам Юрій Бутусов озвучував, що звертався до правоохоронних органів щодо тих моментів, які йому відомі. Значить там має бути кримінальне провадження і надано правову оцінку Службою безпеки. Звісно, що варто було б створити Тимчасову слідчу комісію у парламенті, щоб розставити всі точки над «і», – сказав Мусієнко.

Експерт додав, що встановити істину в історії навколо скандалу з вірогідним «злиттям» інформації щодо затримання «вагнерівців» Верховна рада повинна створити ТСК.

Більш того, як зауважив Мусієнко, це та опція, яка забезпечить нерозголошення можливих фактів, які становлять державну таємницю.

«Розслідування має відбутися і, навпаки, коли трапляються подібні речі, треба створювати Тимчасову слідчу комісію у парламенті, але ж ми пам’ятаємо, що партія «Слуга народу» відмовляється делегувати свої представників для розслідування цього інциденту. Тому виникає запитання. Якщо немає чого приховувати, проведіть розслідування і дайте висновок, і все», – додав він.

«Це не вплине на роботу спецслужб. У нас вже це питання почали перебільшувати. Спецслужби, як працювали, так і працюватимуть. Інше питання, що треба уважніше ставитися до інформації та відомостей, які поширюються та за яких обставин. Інша справа – будь-яка спецслужба світу працює під парламентським контролем. Є спеціальний комітет і він має заслухати представників спецслужб. Якщо потрібно – в закритому режимі. Тут немає ніякої проблеми», – резюмував Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора розповіли про подальші дії щодо «вагнерівців».

Також ми писали про реакцію президента України Володимира Зеленського на передачу «вагнерівців» Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: