Україна попросила Білорусь видати бойовиків «Вагнера»

Читать на русском
Україна направила Білорусі офіційний запит про видачу деяких затриманих на території республіки наприкінці липня осіб, які є членами приватної військової компанії Вагнер.
epa european pressphoto agency

Україна направила Білорусі офіційний запит про видачу деяких затриманих на території республіки наприкінці липня осіб, які входять до складу приватної військової компанії «Вагнер».

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у четвер, 6 серпня.

«Інформації про те, що Білорусь уже офіційно погодилася віддати цих осіб Україні, ми не маємо... Білорусь відразу надала нам список затриманих, наші правоохоронні органи його проаналізували і встановили: хто є чистим громадянином України, у кого український і російський паспорти, а хто з них брав участь у збройних діях у складі російських формувань. Ми максимально все встановили, поіменно, знаємо, скільки їх... і наші правоохоронні органи робили запит про їхню видачу», - зазначив Кулеба.

Поки відповіді на запит не отримано.

Раніше стало відомо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив запросити до Білорусі генпрокурорів Росії й України для розгляду в країні ситуації навколо затриманих бойовиків.

Напередодні це питання Лукашенко обговорив із президентом України Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: