Білорусь передала Росії затриманих бойовиків «Вагнера»

Читать на русском
Ще один боєць залишився в Білорусі, бо крім російського, у нього є ще й білоруський паспорт.
sputnik.by

Сьогодні уряд Білорусі передав Російській Федерації 32 бойовиків ПВК «Вагнера», які були затримані під Мінськом. Зараз вони знаходяться на території Росії.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура РФ, пише Медуза.

Ще один боєць залишився в Білорусі, бо крім російського, у нього є ще й білоруський паспорт.

Нагадаємо, в кінці липня в Білорусі затримали бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні.

Екстрадиція «вагнерівців»: навіщо Україні російські бойовикиУкраїна повинна вимагати екстрадиції бойовиків ПВК Вагнер, що мають українське громадянство, щоб посилити свої позиції в міжнародно-правовій площині вирішення конфлікту на Донбасі, вважає експерт.

Екстрадицію затриманих бойовиків «Вагнера» обговорили президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент України Володимир Зеленський.

Пізніше Лукашенко доручив запросити до Білорусі генпрокурорів України та Росії через затриманих «вагнерівців».

Також відзначимо, Україна направляла Білорусі офіційний запит про видачу деяких затриманих на території республіки в кінці липня осіб, які відноситься до приватної військової компанії «Вагнер».

12 серпня Офіс генпрокурора також направив до Генпрокуратури Білорусі запит про видачу 28 затриманих, які відносяться до приватної військової компанії «Вагнер». Але, на жаль, запити України про видачу російських бойовиків так і не були задоволені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: