Арестович назвав обговорення «Вагнергейту» розголошенням держтаємниці та нагадав за відповідальність

Читать на русском
Радник голови ТКГ нагадав, що за розголошення державної таємниці в Україні може настати кримінальна відповідальність
Олексій АрестовичFacebook

Спецоперація української держбезпеки зі спроби затримання бійців так званого «ПВК Вагнера» - це державна таємниця, яка не підлягає публічному обговоренню та коментуванню, оскільки це порушує закон України «Про державну таємницю» і може спричинити кримінальне покарання.

Про це заявив позаштатний радник глави офісу президента України Олексій Арестович у прямому ефірі телеканалу «Україна 24».

Зрив спецоперації проти «вагнеровців»: що відомоСпецоперація із затримання «вагнерівців» зірвалася через витік інформації. Хронологія скандалу – на відео «Слово і діло».

«Відповідно до закону України «Про захист державної таємниці» сам факт проведення або непроведення операцій такого роду є державною таємницею. Будь-яка особа, яка говорить, що операція була або яка говорить, що операції не було, вчиняє діяння, яке за своїми ознаками порушує зазначений закон України. Це кримінальний злочин. Тому кількість людей, які бігають по просторах нашої неосяжної батьківщини та розповідають, чи була ця операція чи ні, у мене викликає, деяким чином, осторонь. Я не коментую. Я досі не знаю, була ця операція чи ні. Все, що я можу сказати - інформаційна версія, яку нам вкинули, не витримує ніякої критики, ні елементарної логічної перевірки, ні фактологічної перевірки», - заявив він.

Нагадаємо, у Білорусі перед виборами президента затримали понад 30 бойовиків ПВК «Вагнер».

Україна зібрала докази того, що частина з них воювала на Донбасі, тому зажадала видати найманців для подальшого слідства і суду. Мінськ запит України не задовольнив і видав їх Росії.

13 березня стало відомо, що у Верховній Раді України готуються створювати тимчасову слідчу комісію по так званих «плівках Медведчука-Суркова» та «Вагнергейту».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: