До Сенцова та Балуха допустять незалежних лікарів для огляду

Читать на русском
Сьогодні в РФ розкажуть правду про самопочуття політв'язнів Олега Сенцова і Володимира Балуха. Їх оглянуть незалежні лікарі.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що омбудсмен РФ Тетяна Москалькова пообіцяла 12 вересня надати медичні довідки про стан здоров'я політв'язнів Олега Сенцова і Володимира Балуха.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона написала у Facebook.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами Денісової, документи підпишуть незалежні експерти у сфері охорони здоров'я після повного огляду ув’язнених, які голодують 121 і 177 день відповідно.

Нагадаємо, сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, затриманий в травні 2014 року. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту. Сенцова утримують у російській колонії «Білий ведмідь» за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

14 травня 2018 року режисер оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

Володимира Балуха в січні 2018 року засудили до 3 років і 5 місяців. Офіційно – за зберігання боєприпасів, неофіційно – за те, що активіст відмовився прибрати прапор України з подвір’я власного будинку.

5 липня підконтрольний Росії «суд» Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів. Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ, тобто більший тюремний термін поглинув менший.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

Мати політв'язня заявила, що не проситиме президента РФ Володимира Путіна про помилування сина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: